Pegasus Pipes & Drums

Twee Pipes spelers zullen een unieke bijdrage leveren aan het 80 jaar Market Garden Concert op 13 en 14 september in de Eusebiuskerk Arnhem.

Pegasus Pipes & Drums is een doedelzakband in Schotse traditie. De band werd in 2001 opgericht in Voorthuizen (gem. Barneveld), met als doel muzikale ondersteuning te geven aan de herdenkingen van belangrijke militaire gebeurtenissen die in de regio rondom Barneveld plaatsvonden tijdens de Tweede Wereldoorlog.

De vereniging heeft in de afgelopen jaren prachtige optredens mogen verzorgen bij uiteenlopende gelegenheden. Van de jaarlijkse optredens in Normandië ter gelegenheid van herdenkingen van D-Day, de optredens rondom Ede en Oosterbeek in het kader van de slag om Arnhem, tot het jaarlijkse Bevrijdingsdefilé in Wageningen.

Naast deze militair getinte optredens treedt de band ook bij allerlei andere evenementen op. Al een aantal jaren is Pegasus een graag geziene gast in Duitsland bij de Musik Parades, maar ook een taptoe, een bloemencorso, een uitvaart of bruiloft en het Kroningsbal van André Rieu op het Museumplein in Amsterdam stonden op het programma.

https://www.pegasuspd.nl/