Programma 80 jaar Market Garden in Concert

Peter Smits heeft een bijzonder programma samengesteld voor de concerten op 13 en 14 september in de Eusebiuskerk in Arnhem. Het zestig muzikanten tellende Arnhems Promenade Orkest opent met het Wilhelmus en spelen dan onder meer Band of Brothers, Glenn Miller Medley, Tribute tot the liberators en Hymn of the Highlands.

Hymn to the Fallen   John Williams 
Saving Private Ryan is beslist één van Steven Spielbergs meest indrukwekkende films. De effecten van zijn grootse fotografie en de uitmuntende acteerprestaties in de film creëren samen een emotioneel schokeffect, met name in de laatste momenten van de film.
Het maken van de muziek voor dit deel van de film bracht een specifieke uitdaging met zich mee, in die zin dat de muziek respectvol moest klinken en rustig en eenvoudig moest zijn.
Bij het schrijven van de muziek waren de gevallen helden uit de film voortdurend in mijn gedachten, aldus de componist John Williams.
Philip Sparke heeft dit ontroerende werk bewerkt voor harmonieorkest waarbij hij de gepubliceerde orkestscore heeft gebruikt als uitgangspunt, zonder deze te vereenvoudigen.

Kaartverkoop – ticketshop

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.