Wat een gaaf concert in het auditorium van Burgers’ Zoo!

door Miryam van Mierlo, medewerker Frontoffice Musidesk

Een mooi programma, met bekende en nieuwe titels. (veel hiervan zijn geleend bij Musidesk Rijnbrink) Er bestond geen twijfel over het thema. Een programma met titels zoals Tiger Rag, Pink panter, Dance of the little Swans enzovoort slaat wel aan. Zeker als het ook nog eens in een dierentuin wordt gespeeld. Carnaval de dieren, en het werk World of Insects van Tjeerd Nijhof vond ik persoonlijk heel erg leuk om te horen. En wat ik vooral ook zag in het orkest, dat iedereen er zoveel lol in had. Goede sfeer dacht ik te merken. Dat slaat over op het publiek, dat zie en hoor je gewoon.

Ik heb een paar muzikanten gesproken ze waren allemaal blij om mee te doen. Nou dat is denk ik de basis voor een goed concert. De aankondiging van de werken door Inge Wieland was leuk gedaan. Beetje achtergrondinformatie geeft beter beeld van de werken en gaf ook de musici even tijd om te schakelen. 

Ook de dia’s met de titel van het werk, op groot scherm achter het orkest, met foto’s van Burgers’ Zoo dieren en hun verzorger waren af.  
De entourage was natuurlijk GEWELDIG en uniek. Een combi van dierentuin bezoek en concert in de dierentuin met thema dieren is heel bijzonder, en heeft denk ik ook geleid tot grote opkomst van het publiek. En dat is fijn, na al die voorbereidingen.

Ik had wel een soort van – mee te doen- met dirigent en zijn projectorkest. Drie concerten in één weekend met best een stevig programma is geen sinecure. Maar jullie hebben het heel goed gedaan.
Al met al, allen van APO gefeliciteerd met dit mooie project!

Dit bericht is geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink.