Trompetist APO over Symphonica at the Zoo

Sander Waamelink, muzikant Arnhems Promenade Orkest

17 en 18 september 2022 heb ik meegewerkt aan: Symphonica at the Zoo met het Arnhems Promenade Orkest onder leiding van Peter Smits. We hebben drie concerten gegeven in het Auditorium van Burgers Zoo. Wat een bijzondere locatie om concerten te geven! Het programma bestond uit allerlei muziekwerken die te maken hebben met dieren, waar voor ons als trompetsectie vooral: The Jungle Book en Dances with Wolves super mooie en uitdagende werken zijn.

Ook was het leuk om Sorry van Kiteman weer eens te spelen. Het was fijn om met de muzikanten in de trompetsectie samen te werken: we vullen elkaar goed aan en de klank staat als een huis. Omdat het aantal repetities voor dit concert beperkt was, is het fijn om te merken hoe snel we met elkaar deze werken kunnen spelen. De drie concerten verschilden nogal van karakter: het eerste was voor kinderen van abonnementhouders. Zij stonden op een gegeven moment te dansen op de stoelen.

In de avond waren vooral genodigden aanwezig: hierbij was de sfeer vooral nieuwsgierig en afwachtend. Uiteindelijk kwamen ook zij los. Erg mooi was het fluitconcert van de kikkers die we op weg naar huis door de Bush gratis meekregen. Het concert van zondagmiddag was voor de vrije verkoop: het was leuk dat er zoveel bekenden in de zaal zaten, waar ik in de pauze even mee kon bijpraten. Al met al een geslaagde concertserie. 

Dit bericht is geplaatst in Nieuws met de tags . Bookmark de permalink.