Uit de nieuwsbief van 1 juli 2024

Operatie Market Garden

Operatie Market Garden, die liep van 17 september tot 25 september 1944, wordt in de historiografie regelmatig onterecht aangeduid als de ‘Slag om Arnhem’ of de ‘Slag bij Arnhem’. Market Garden was echter een aanzienlijk breder geallieerd offensief, met als hoofddoel de geallieerden via Nederland laten doorstoten richting het Duitse Ruhrgebied (waar het kloppende hart van de Duitse oorlogsindustrie zich bevond) en vanaf daar naar Berlijn. De bedoeling was om die stad voor de kerst van 1944 te bereiken. De bevrijding van Arnhem, laat staan Nederland, was zeker geen doel van de operatie.

Bron: Historiek
Meer informaiet over operatie Market Garden. 
Kaartverkoop – ticketshop

Arrival van ABBA bij Market Garden Memorial Concert

Tijdens het Market Garden concert wordt muziek gespeeld refererend aan de Tweede Wereld oorlog, muziek van alle tijden. Zo ook “Arrival”, het enige instrumentale werk van de Zweedse popgroep ABBA. Dit nummer wordt vaak gespeeld tijdens militaire taptoes, het signaal dat de militairen weer naar huis mogen keren. In de hoop dat ze daar altijd veilig zullen arriveren. En natuurlijk zullen bij dit nummer de doedelzakspelers van Pegasus Pips & Drums niet ontbreken. 
Kaartverkoop – ticketshop

Gelrepas-houders uitgenodigd voor 80 jaar Market Garden Concert

De gemeente Arnhem nodigt Gelrepashouders uit om kaarten te bestellen voor de Market Garden Memorial Concerten in de Eusebiuskerk in Arnhem.
De Gelrepas-houder vindt informatie op de website van de Gelrepas.

Mede mogelijk gemaakt door…

Dit bericht is geplaatst in Market Garden Memorial Concerten. Bookmark de permalink.